Didgeridoo - vše okolo hraní (1 zobrazeno) (1) Host
|
|
|
Histrie tématu: Notový zápis pre didgeridoo Zobrazuji posledních max. příspěvků - (Poslední příspěvek je první)
|
Wakodaf |
tahle holka mi teda dává zabrat |
|
Daniela |
Wakodaf: Tuví tuvá na didgeridoo tomu rozumej i v slovenčine a zhudobni si to ako chceš |
|
Wakodaf |
já vůbec nerozumim po slovensky |
|
Daniela |
Wakodaf: Nemusí se zpívat z not lenže keď si vymyslíš pesničku
na didg a chceš ju zapísa? do nôt tak sa ti zíde pozna? noty podľa sluchu a vedie? tóny zapísa? notovým zápisom. No a keď sa naučím spieva? z nôt tak budem vedie? zapísa? i spätne všetky výšky, melódiu didg... Ale to je jedno už sa mi o tom viac nechce písa?, spievajte, hrajte zvesela ako sa vám ľúbi a komu sa chce nech sa ide prihlási? napríklad na spev |
|
Wakodaf |
Daniela napsal:
QUOTE: Nechce sa mi to už rozvádza?... Proste nauči? sa napr. spieva? z nôt atď. Čus :)
hoj nemusí zpívat z not stačí když bude zpívat se základnim tónem didgeridoo např. tercii, kvintu nebo oktávu ..takhle se dá krasně na didgu zaspívat ovčáci štveráci ne tichá noc FAKT!!!! ovšem musite ty klacky mit v tom ladění třeba tichá noc a vlatně i ovčáci se zpívají od C takže Céčková didgerida je univerzal na písničky ze zpěvníku hahaha omlouvám se opět za hrubky sem disgrafik |
|
petr |
no nemáš to jednoduchý |
|
Daniela |
Nechce sa mi to už rozvádza?... Proste nauči? sa napr. spieva? z nôt atď. Čus |
|
honza, didgeridoo-art.cz |
No jestli se dá hra na did. přesně zapsat do not nebo ne tady asi nevyřešíte, ale asi jako jeden z prvních se o to pokusil Australan David Hudson, no ale jak to dopadko nevím – nepídil jsem se po tom. Hrál jsem dřív i na jiné hudební nástroje a vím že čtení z not a nebo třeba hraní s někým dohromady, aby skladba byla poslouchatelná, je dobře možné jen po plném zvládnutí hráčské techniky. Převedeno na intonační! nástroj jako je didgeridoo: pokud není plně, tedy úplně zcela, zvládnutý cirk. dech (aby se člověk nedusil nedýchatelným vzduchem, nebo naopak ) a k tomu hapruje třeba ještě nátisk, je dost dobře nemožné i podle předpokládaných not zahrát něco, co by bavilo třeba i jen samotného hráče a nebo oslovilo případ. publikum. A tady jsme právě u toho, asi všechny techniky jsou totiž na výše zmíněném (bezproblémové ovládání dechu a nátisku) závislé a jejich horší zvládání nejen že snižuje samotnou kvalitu skladby, ale podle mě znemožňuje vlastně event. zapsané skladby přesně zahrát a opět předat dál. Dále by pravděpodobně museli existovat určité, předem dohodnuté šablony pro hlasové techniky, vyšší tóny hrané jazykem atd. aby interpretace byla co nejvěrohodnější. No bylo by to asi zajímavé pokud by to někdo komplexně vymyslel |
|
Wakodaf |
Daniela napsal:
QUOTE: Wakodaf ešte prosím ?a ako si zapisuješ výšky tónov, melódiu ktorú hráš na didg, rytmus, tempo, proste čo najvernejšie...?
Joha ...hraju ten rytmus porad dokola a ono z toho vždy něco vznikne |
|
Daniela |
akceptujem tvoj názor.. môj názor: hraj si čo chceš a ako chceš, tvrdím že sa to dá zapísa? do nôt a hra? z nôt na didgeridoo môžeš tiež. |
|
Svátek
Dnes je: Neděle, 23 listopad 2008
Dnes má svátek: Klement
Zítra má svátek: Emílie
Informace
Toto je Vaše IP adresa 38.103.63.58