Skip to content

Z diskuse - příspěvky

Odp.:oprava prasklin
vlach 07-01-09 08:58
Honasss 06-01-09 21:12
vlach 06-01-09 18:43
Honasss 06-01-09 17:56
vlach 06-01-09 09:48
Daniela 04-01-09 03:47
You are here:Články arrow Diskuse
WWW.YEDAKI.COM - didgeridoo fórum
Vítej, Host
Prosím Přihlásit nebo Registrovat.    Zapomněli jste heslo?
Odp.:Co s prasklinou (1 zobrazeno) (1) Host
Jdi dolů Odeslat odpověď Oblíbené: 0
TÉMA: Odp.:Co s prasklinou
Co s prasklinou pred 8 Mesíci  
Zdravím,
Mám eukalyptové didgeridoo (alespoň si to myslím podle vůně a nápadné podoby s mým djembe). Bohužel jsem krátce po tom, co jsem ho přinesl domů, našel malou trhlinu asi v polovině délky. Je sotva vidět, ale při mých pokusech o hru z ní dost fouká. A jako úplný začátečník nedokážu posoudit, jak moc může prasklina za mé nezdary.
Co s tím mohu dělat? Neví někdo o opravně na kolínsku, pardubicku, královéhradecku nebo kolem náchoda? V nejhorším i jinde.
PS: Ještě takový lama-dotaz. Je to normální, že ačkoli ta roura není téměř vůbec zakřivená, není ani při pohledu do sluníčka vidět známky světla na druhém konci? Prostě mi to přišlo tak divný, že jsem se musel zeptat.
Zadejte zde kód   
Prosím, všimněte si, že ačkoli nejsou tlačítka pro boardcode a smajlíky viditelná, jsou stále použitelná

Zpráva moderátorovi   Přihlášení Přihlášení  
  Reply Quote
petr ()
Odhlášení uživatelé Klikněte sem pro zobrazení profilu uživatele
Odp.:Co s prasklinou pred 8 Mesíci  
Zdravím, je třeba prasklinu vyčistit a okamžitě zalepit. Nejen že když z didgeridoo táhne, tak klesá tlak a nejde na něj hrát (nebo jen velmi špatně), ale také vlhkost se dostává do stěn což hlavně pro eukalyptus není moc dobré. Doporučuju, ještě jednou, vyčistit prasklinu a vyplnit lepidlem smíchaným s eukalyptovým prachem, nebo prachem z nějaké hodně tvrdého dřeva. Pak to bude dobré. Držím palec a? se oprava zdaří.
Zadejte zde kód   
Prosím, všimněte si, že ačkoli nejsou tlačítka pro boardcode a smajlíky viditelná, jsou stále použitelná

Reply Quote
petr ()
Ještě k té díře, termiti moc nechápou, že se z dřeva stane didgeridoo a proto ho vyžírají nepravidelně. Je proto možné, že díra je křivá a není vidět skrz
Zadejte zde kód   

Reply Quote
Dík za radu. Jsem zvědavý, jak se mi povede vyčistit škvíru tak 0,5 x 40mm a k tomu moc neponičit tečkované zdobení. Snad se zadaří. Piliny můžu udělat s djembe. Lepidlo stačí obyčejný herkules?
Zadejte zde kód   

Reply Quote
petr ()
Lepidlo je nejlepší takové, které po slepení a zatvrdnutí má barvu nástroje, nebo je průhledné, když ho pak smícháš s pilinami je stejné jako nástroj. Nejlepší je si nastrouhat kus eukalyptu. Jestli ho nemáš, a budeš mít cestu přes Prahu, tak ti ho dám, není ho potřeba tak moc. Stačí trochu. No a pořádne nacpat do díry. Až to zatvrdne tak vyleštit šmirglem a a přeláknout a je to jako nové
Zadejte zde kód   

Reply Quote
petr ()
Nejlepší lepidlo na dřevo je asi dvousložkový epoxid. Pryskyřice. Pevný, průhledný a pružný lepidlo.
Zadejte zde kód   

Reply Quote
Jdi nahoru Odeslat odpověď
Poháněno: FireBoardstáhnout poslední příspěvky do počítače

Přihlásit do systému

Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Obrázek z fotogalerie

PICT1992.jpg

Svátek

Dnes je: Středa, 07 leden 2009
Dnes má svátek: Vilma
Zítra má svátek: Čestmír

Informace

Toto je Vaše IP adresa 38.103.63.58

Jak hrát na didgeridoo - úvod pro začátečníky

Naučit se hrát na didgeridoo se může ze začátku zdát velmi obtížné. Své tajemství nerado prozrazuje a zdá se, že se mu nechce moc komunikovat. Zvládnout dobrý cistý tón a obzvlášte dokázat zahrát takzvaný "cirkulární dech" muže být velmi težké. Ale když tyto prekážky clovek prekoná, situace se hned zlepší. Didžeridu zacne být plné elánu a zacne ukazovat cím dál víc z toho, co umí.

Konstrukce didgeridoo 1 - Zvýšení základního tónu

Jak zasáhnout do konstrukce didgeridoo a zvýšit jeho základní tón? Podrobný návod a popis jednotlivých úprav didgeridoo, které vedou ke zvýšení základního tónu. Zde se dočtete více...

Konstrukce didgeridoo 2 - Vliv náústku na vlastnosti didgeridoo

Didgeridoo se skládá z několika částí. Rezonátoru, činné části, kde se formuje zvuk a z náústku. Někdy nástroj jen končí a žádný viditelný náústek nemá. V tomto dílu o konstrukci didgeridoo pojednáme o tvaru náústku a uvedu krátký popis jaký má náústek vliv na vlastnosti nástroje, nebo-li jak se chová nástroj s takovým náústkem...