Skip to content

Z diskuse - příspěvky

Odp.:Praha - výuka na didg
arcturus 14-09-11 07:49
Odp.:Praha - výuka na didg
xanti 08-09-11 12:31
Odp.:Moje první didgeridoo
xanti 08-09-11 12:29
Odp.:Moje první didgeridoo
arcturus 19-08-11 20:13
Moje první didgeridoo
Mel 11-07-11 09:50
respond
Vang22Katheryn 04-07-11 10:13
You are here:Články arrow Diskuse
WWW.YEDAKI.COM - didgeridoo fórum
Vítej, Host
Prosím Přihlásit nebo Registrovat.    Zapomněli jste heslo?
Re:Drevene didgeridoo (1 zobrazeno) (1) Host
Jdi dolů Odeslat odpověď Oblíbené: 9
TÉMA: Re:Drevene didgeridoo
Drevene didgeridoo pred 5 Roky, 1 Měsíc  
Tag sem si nasel krasnej kmen ale je to buk a ja blbec sem z nej stahnul kuru mate nekdo skusenosti s bukovim didgeridoo????
Muzu ho susit na topeni???? Praska hodne pri suseni, jeste kdys sem z nej stahnul tu kuru??? Predem vam vsem dekuju za odpvedi.....
Zadejte zde kód   
Prosím, všimněte si, že ačkoli nejsou tlačítka pro boardcode a smajlíky viditelná, jsou stále použitelná

Zpráva moderátorovi   Přihlášení Přihlášení  
  Reply Quote
Petr ()
Klikněte sem pro zobrazení profilu uživatele
Nrozeniny:
Re:Drevene didgeridoo pred 5 Roky, 1 Měsíc  
No to je teda škoda, protože teďka to popraská a když ho dáš na topení tak popraská ještě rychleji. Nejspíš bych ho dal ven na vzduch, kde je větší vlhko a nebude dosychat tak rychle. Až se tu objeví Honza, tak ti určitě poradí jak na to.
Zadejte zde kód   
Prosím, všimněte si, že ačkoli nejsou tlačítka pro boardcode a smajlíky viditelná, jsou stále použitelná

Reply Quote
Diky za odpoved dneska si jeste pudu pro nejakej javor.......
Skusil sem ten kminek obalit hodne velkou vrstvou toaletaku ,kterej sem navlhcil a nechal uschnout je tvrdej asi jako kura ,ale stejne pochybuju ze to pomuze
Zadejte zde kód   

Reply Quote
Jo a jeste sem se chtel zeptat jak dlouho asi tak schne tag 1,5-2 m dlouha vetev.
Zadejte zde kód   

Reply Quote
Nakonec sem nasel krasnej dubovej kmen trochu vyzranej mravencema a us dost suchej a i s kurou tag do tejdne si z nej udelam didgeridoo dufam teda ze se mi to povede
Zadejte zde kód   

Reply Quote
petr ()
Nrozeniny:
Myslím že určitě. S tím toale?ákem to je mazec. Netuším, jestli to bude fungovat, spíš asi ne. Každopádně za pokus to určitě stojí
Jj vyžranejch klacků v lese moc není, to jsi měl štěstí. Dej si záležet, třeba to dobře dopadne. Držím palec!
Zadejte zde kód   

Reply Quote
Diiky Akorat ze je ten kminek na konci jenom 6,5 cm sirokej a na zacatku asi 4 snad nic neskazim, jenom mi nejvic vrta hlavou jak udelam silny steny.....
Zadejte zde kód   

Reply Quote
No tak s tím stažením kůry to fakt byla chyba, vzhledem k tomu že to máš v běžném suchém prostředí a ještě k tomu na topení Dřevo se standardně suší pozvolna aby se předešlo, pokud možno, i sebemenším prasklinkám a aby se předcházelo vznikajícímu pnutí v samotné mase dřeva - vše má pak vliv na kvalitu matr.. Né vždycky se to podaří - chce to i trochu vlastní zkušenost, ale k topení bych raději nic nedával ani ve "dvojitý" kůře . Na mém webu (didgeridoo - art.cz) mám v sekci výroba článek o sušení a skladování matr. pro výrobu didgeridoo, koukni tam a snad si něco vybereš Mám tam popsané standardní postupy i alternativy které mám sám odzkoušené. Hodně zdaru! Honza.
Zadejte zde kód   

Reply Quote
Tag sem to vcera sliknul z kury a uhladil, chci to rezat sukalkou (primocara pila)
mylite ze je to dobrej napad???? Us sem to zkousel na prknu a nedela to ani moc tlustej rez.... Kdys tag me zastavte jestli delam chybu
Zadejte zde kód   

Reply Quote
Sukalka je dobrá, vzhledem k tomu že nemáš nic jinýho. Zkus ale v okolí nějakou truhlárnu budou tam mít určitě pásovku a za nějakou tu pětku na pivo ti to rozříznou a řez bude rozhodně lepší H.
Zadejte zde kód   

Reply Quote
P ()
Nrozeniny:
Jj s tím určitě souhlasím, raději vyzkoušej ještě tu truhlárnu jestli ti to rozříznou. Pokud to udělají dobře tak skoro nepoznáš po slepení, kde byl spoj. I když při hře to je stejně úplně jedno... jde o to že řez od pásové pily je čistý a jednolitý, takže didgeridoo po slepení nikde "nefouká"
Zadejte zde kód   

Reply Quote
Tag sem to nakonec stejne rozriz tou sukalkou, vydlabal a slepil dneska us ho jenom uhladim ,nalakuju a as mi lak uschne tag ho naimpregnuju....
Diiiiiky moc za vsechny rady
Zadejte zde kód   

Reply Quote
Us sem na nej zkusil hrat a fakt hodne profukuje ,ale hraje dost dobre na to ze je to moje 1. vyrobene didgeridoo... Poradne ho teda nalakuju a us snad profukovat nebude.... Jeste jednou Vam vsem moc dekuju za vsechny rady....
Zadejte zde kód   

Reply Quote
Pavel ()
Nrozeniny:
Odp.:Drevene didgeridoo-impregnace pred 3 Roky, 11 Mesíci  
Ahoj dělám svou první didgeridoo. už bji mám slepenou. Všechno se celkem povedlo a hraje hezky, ikdyž lepený spoj je vidět i z hoooodně velké dálky. Ale mám problém s vnitřní impregnací. Někde jsem čeltl, že nejlepší je lněná fermež a ovoní se vonným olejem...oboje jsem hned koupil-ferměž i eukalyptový olej. Pak jsem si přečetl na fermeži: při nadýchání postiženou osobu vyneste na čerstvý vzduch, uvolněte oblečení a volejte lékařskou pomoc!! Existují i netoxické lněné fermeže? Kolik didgeridistů se v loni otrávilo nadýcháním fermeže při hraní? Máte s tím někdo zkušenost?nebo mám koupit ještě něco jiného?Díky moc, Pavel
Zadejte zde kód   

Reply Quote
Pavel napsal:
QUOTE:
Ahoj dělám svou první didgeridoo. už bji mám slepenou. Všechno se celkem povedlo a hraje hezky, ikdyž lepený spoj je vidět i z hoooodně velké dálky. Ale mám problém s vnitřní impregnací. Někde jsem čeltl, že nejlepší je lněná fermež a ovoní se vonným olejem...oboje jsem hned koupil-ferměž i eukalyptový olej. Pak jsem si přečetl na fermeži: při nadýchání postiženou osobu vyneste na čerstvý vzduch, uvolněte oblečení a volejte lékařskou pomoc!! Existují i netoxické lněné fermeže? Kolik didgeridistů se v loni otrávilo nadýcháním fermeže při hraní?:laugh: Máte s tím někdo zkušenost?nebo mám koupit ještě něco jiného?Díky moc, Pavel

Čaj svoji první didgeridoo sem taky prolejval lněnou fermeží koupenou v malířskejch potřebách ale žádný upozorněné tam nebylo každopádně dejcháš do didgeridy takže by se ti asi nemělo nic stát....snad jinak by bylo asi nejlepší ten klacek prolakovat nákym lodnim lakem aby nepraskal nebo to svěřit někomu kdo stím má zkušenosti ale ten olej asi neni naškodu Čaj
Zadejte zde kód   

Reply Quote
Máš viacero možností: fermež, lak, olej (konopný, ľanový), vosk s olejom...: vyber si. Všetko má podľa mňa svoje výhody i nevýhody
Zadejte zde kód   

Reply Quote
Petr ()
Nrozeniny:
Ty fermeže a podobný ptákoviny to není na nic moc. Jediný co to způsobí je to že se vám rozlepí didgeridoo a už nepůjde slepit. Ideální ošetření je nějaký lak nebo když chcete něco opravdu na dlouho tak lepidlo na parkety, který se zatahuje když ucítí vodu. Používá to třeba Didgshop nebo jiný profíci. Ty nesmysly že to má vliv na zvuk... jediné co se stane je to že to didgeridoo hraje čistěji a není zadušené. O to se všichni výrobci snaží ne?
Zadejte zde kód   

Reply Quote
Petr ()
Nrozeniny:
Zrovna tak není dobrý na didgeridoo používat různý náplasti a podobně, vše co pruží. Speciálně na rezonátoru to pak funguje jako dusítko. Nejlepší je prostě vše opravit a zalepit něčím tvrdým, dutinu taky, čím tvrdší je vnitřek, tím lépe pro zvuk a hráčské možnosti nástroje.
Zadejte zde kód   

Reply Quote
petr má pravdu když tu kládu proleješ olejem a posléze ti praskne tak ji už ničim kvalitně neslepíš protože je to dřevo mastny nicméně taky záleží natom jak hodně hraješ a jak se o ten klacek staráš....třeba ondra S. má v klacku deset vrstev laku a stejně mu praskne
Zadejte zde kód   

Reply Quote
petr ()
Odhlášení uživatelé Klikněte sem pro zobrazení profilu uživatele
Přesně tak, nevím kdo to vymyslel, ale ty fermeže a oleje a kdoví co to je vážně nesmysl. Spíš bych řekl, že to je obchodní taktika, protože takto ošetřené didgeridoo se nedá opravit. To je velká škoda.
Zadejte zde kód   

Reply Quote
Jdi nahoru Odeslat odpověď
Poháněno: FireBoardstáhnout poslední příspěvky do počítače

Přihlásit do systému

Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Obrázek z fotogalerie

ganga4.jpg

Svátek

Dnes je: Pátek, 18 květen 2012
Dnes má svátek: Nataša
Zítra má svátek: Ivo

Informace

Toto je Vaše IP adresa 38.107.179.208

Jak hrát na didgeridoo - úvod pro začátečníky

Naučit se hrát na didgeridoo se může ze začátku zdát velmi obtížné. Své tajemství nerado prozrazuje a zdá se, že se mu nechce moc komunikovat. Zvládnout dobrý cistý tón a obzvlášte dokázat zahrát takzvaný "cirkulární dech" muže být velmi težké. Ale když tyto prekážky clovek prekoná, situace se hned zlepší. Didžeridu zacne být plné elánu a zacne ukazovat cím dál víc z toho, co umí.

Konstrukce didgeridoo 1 - Zvýšení základního tónu

Jak zasáhnout do konstrukce didgeridoo a zvýšit jeho základní tón? Podrobný návod a popis jednotlivých úprav didgeridoo, které vedou ke zvýšení základního tónu. Zde se dočtete více...

Konstrukce didgeridoo 2 - Vliv náústku na vlastnosti didgeridoo

Didgeridoo se skládá z několika částí. Rezonátoru, činné části, kde se formuje zvuk a z náústku. Někdy nástroj jen končí a žádný viditelný náústek nemá. V tomto dílu o konstrukci didgeridoo pojednáme o tvaru náústku a uvedu krátký popis jaký má náústek vliv na vlastnosti nástroje, nebo-li jak se chová nástroj s takovým náústkem...