|
|
|
Drevene didgeridoo pred 5 Roky, 1 Měsíc
|
|
Tag sem si nasel krasnej kmen ale je to buk a ja blbec sem z nej stahnul kuru mate nekdo skusenosti s bukovim didgeridoo????
Muzu ho susit na topeni???? Praska hodne pri suseni, jeste kdys sem z nej stahnul tu kuru??? Predem vam vsem dekuju za odpvedi..... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Re:Drevene didgeridoo pred 5 Roky, 1 Měsíc
|
|
Diky za odpoved dneska si jeste pudu pro nejakej javor.......
Skusil sem ten kminek obalit hodne velkou vrstvou toaletaku ,kterej sem navlhcil a nechal uschnout je tvrdej asi jako kura ,ale stejne pochybuju ze to pomuze
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jo a jeste sem se chtel zeptat jak dlouho asi tak schne tag 1,5-2 m dlouha vetev.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
No tak s tím stažením kůry to fakt byla chyba, vzhledem k tomu že to máš v běžném suchém prostředí a ještě k tomu na topení  Dřevo se standardně suší pozvolna aby se předešlo, pokud možno, i sebemenším prasklinkám a aby se předcházelo vznikajícímu pnutí v samotné mase dřeva - vše má pak vliv na kvalitu matr.. Né vždycky se to podaří - chce to i trochu vlastní zkušenost, ale k topení bych raději nic nedával ani ve "dvojitý" kůře  . Na mém webu (didgeridoo - art.cz) mám v sekci výroba článek o sušení a skladování matr. pro výrobu didgeridoo, koukni tam a snad si něco vybereš  Mám tam popsané standardní postupy i alternativy které mám sám odzkoušené. Hodně zdaru! Honza.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tag sem to vcera sliknul z kury a uhladil, chci to rezat sukalkou (primocara pila)
mylite ze je to dobrej napad???? Us sem to zkousel na prknu a nedela to ani moc tlustej rez.... Kdys tag me zastavte jestli delam chybu 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sukalka je dobrá, vzhledem k tomu že nemáš nic jinýho. Zkus ale v okolí nějakou truhlárnu budou tam mít určitě pásovku a za nějakou tu pětku na pivo ti to rozříznou a řez bude rozhodně lepší  H.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tag sem to nakonec stejne rozriz tou sukalkou, vydlabal a slepil dneska us ho jenom uhladim ,nalakuju a as mi lak uschne tag ho naimpregnuju....
Diiiiiky moc za vsechny rady 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Us sem na nej zkusil hrat a fakt hodne profukuje ,ale hraje dost dobre  na to ze je to moje 1. vyrobene didgeridoo... Poradne ho teda nalakuju a us snad profukovat nebude.... Jeste jednou Vam vsem moc dekuju za vsechny rady....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Odp.:Drevene didgeridoo-impregnace pred 3 Roky, 11 Mesíci
|
|
Ahoj dělám svou první didgeridoo. už bji mám slepenou. Všechno se celkem povedlo a hraje hezky, ikdyž lepený spoj je vidět i z hoooodně velké dálky. Ale mám problém s vnitřní impregnací. Někde jsem čeltl, že nejlepší je lněná fermež a ovoní se vonným olejem...oboje jsem hned koupil-ferměž i eukalyptový olej. Pak jsem si přečetl na fermeži: při nadýchání postiženou osobu vyneste na čerstvý vzduch, uvolněte oblečení a volejte lékařskou pomoc!! Existují i netoxické lněné fermeže? Kolik didgeridistů se v loni otrávilo nadýcháním fermeže při hraní?  Máte s tím někdo zkušenost?nebo mám koupit ještě něco jiného?Díky moc, Pavel
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pavel napsal:
QUOTE: Ahoj dělám svou první didgeridoo. už bji mám slepenou. Všechno se celkem povedlo a hraje hezky, ikdyž lepený spoj je vidět i z hoooodně velké dálky. Ale mám problém s vnitřní impregnací. Někde jsem čeltl, že nejlepší je lněná fermež a ovoní se vonným olejem...oboje jsem hned koupil-ferměž i eukalyptový olej. Pak jsem si přečetl na fermeži: při nadýchání postiženou osobu vyneste na čerstvý vzduch, uvolněte oblečení a volejte lékařskou pomoc!! Existují i netoxické lněné fermeže? Kolik didgeridistů se v loni otrávilo nadýcháním fermeže při hraní?:laugh: Máte s tím někdo zkušenost?nebo mám koupit ještě něco jiného?Díky moc, Pavel
Čaj svoji první didgeridoo sem taky prolejval lněnou fermeží koupenou v malířskejch potřebách ale žádný upozorněné tam nebylo  každopádně dejcháš do didgeridy takže by se ti asi nemělo nic stát....snad  jinak by bylo asi nejlepší ten klacek prolakovat nákym lodnim lakem aby nepraskal nebo to svěřit někomu kdo stím má zkušenosti ale ten olej asi neni naškodu  Čaj
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ty fermeže a podobný ptákoviny to není na nic moc. Jediný co to způsobí je to že se vám rozlepí didgeridoo a už nepůjde slepit. Ideální ošetření je nějaký lak nebo když chcete něco opravdu na dlouho tak lepidlo na parkety, který se zatahuje když ucítí vodu. Používá to třeba Didgshop nebo jiný profíci. Ty nesmysly že to má vliv na zvuk... jediné co se stane je to že to didgeridoo hraje čistěji a není zadušené. O to se všichni výrobci snaží ne?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zrovna tak není dobrý na didgeridoo používat různý náplasti a podobně, vše co pruží. Speciálně na rezonátoru to pak funguje jako dusítko. Nejlepší je prostě vše opravit a zalepit něčím tvrdým, dutinu taky, čím tvrdší je vnitřek, tím lépe pro zvuk a hráčské možnosti nástroje.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Přesně tak, nevím kdo to vymyslel, ale ty fermeže a oleje a kdoví co to je vážně nesmysl. Spíš bych řekl, že to je obchodní taktika, protože takto ošetřené didgeridoo se nedá opravit. To je velká škoda.
|
|
|
|
|
|
|
|
|