Skip to content

Z diskuse - příspěvky

Odp.:Praha - výuka na didg
arcturus 14-09-11 07:49
Odp.:Praha - výuka na didg
xanti 08-09-11 12:31
Odp.:Moje první didgeridoo
xanti 08-09-11 12:29
Odp.:Moje první didgeridoo
arcturus 19-08-11 20:13
Moje první didgeridoo
Mel 11-07-11 09:50
respond
Vang22Katheryn 04-07-11 10:13
You are here:Články
WWW.YEDAKI.COM - didgeridoo fórum
Vítej, Host
Prosím Přihlásit nebo Registrovat.    Zapomněli jste heslo?
Jdi dolů Odeslat odpověď Oblíbené: 1
TÉMA: Re:Benjamin
bambus pred 5 Roky, 1 Měsíc  
Pochvalen bud!
Chcem sa opytat ci je kmen bambusu vhodny na vyrobu didj.? Neviete mi poradit nejaky dobry zdroj (asi najskor na 3w) kde sa da docitat o vyrobe didj.?
Vdaka za odpoved!
Zadejte zde kód   
Prosím, všimněte si, že ačkoli nejsou tlačítka pro boardcode a smajlíky viditelná, jsou stále použitelná

Zpráva moderátorovi   Přihlášení Přihlášení  
  Reply Quote
Re:bambus pred 5 Roky, 1 Měsíc  
Zdar a sílu.
Didgeridoo z bambusu jde udělat celkem bez problémů. Já jsem s takovim začínal. Daji se koupit v "Ethnoshopech". U nás bambusáky prodávaji i Větnamci ale jedenou jsem to vzal do ruky a didgeridoo se tomu opravdu říct nedá. V prodejnách exotických dřevin se daji koupit až třímetrový kusy bambusu.To je podle mě lepší protože se pak dají docela dobře zkracováním ladit. Akorát u bambusu je třeba vyhrát si s náůstkem. Jestli s hraním začínáš tak ti bude stačit, ale bambus má poměrně úzký stěny takže výslednej zvuk neni to pravý. No uvidíš sám. Tak se zatim měj. Zdar.
Zadejte zde kód   
Prosím, všimněte si, že ačkoli nejsou tlačítka pro boardcode a smajlíky viditelná, jsou stále použitelná

Reply Quote
Petr ()
Klikněte sem pro zobrazení profilu uživatele
Nrozeniny:
No souhlasím s příspěvkem o prodejnách bambusu. Myslím si ale, že když už budeš dělat didgeridoo, vyplatí se tu chu? do práce věnovat pořádnému nástroji. Sežeň někde uschlý kus dřeva aby byl tak metr a půl až dva metry dlouhý a spodní průměr alespon 12-15cm a opracuj ho tak aby nahoře měl akorát tak na náústek. Pak ho někde v truhlárně nech rozříznout, vydlabej a slep ho nějakým epoxydovým lepidlem. Výsledek bude určitě lepší než didgeridoo vyrobene z bambusu. Bambus má tenké stěny a není dost tvrdý a proto má jen velmi omezené možnosti při hraní. Navíc pokud není ošetřený i uvnitř, tak má často sklon k tomu že začne hnít. Přeci jen je to přerostlá tráva. Držím palec a? to dobře dopadne!
Zadejte zde kód   

Reply Quote
Pochválen buď na Slovensku
S tím bambusem je to fakt "prekérka". Kromě slabejch stěn je ještě problém dutina, tedy její profil - je to válec od zhora až dolu a neumožňuje žádné větší hráčské vyžití. Dalším problémem je řazení vláken týdle trávy, které svou strukturou bambusové did. téměř předurčuje k prasknutí Mě se ale osobně ten tón co z toho de v jistém smyslu líbí, je takovej zvláštně"plechovej" ale dál nic . Pokud ale se chceš pustit do výroby vlastního did, použil bych asi některou naší dřevinu. Na mém webu (didgeridoo-art.cz) něco málo o výrobě didgeridoo a získání vhodného matr. na něj mám, tak třeba si tam pro sebe něco najdeš Pokud bys něco třeba chtěl vědět ohledně výroby: materiál - kde ho získat, skladovat; jak lepit, čím aj. tak klidně napiš nebo zavolej. Honza.
Zadejte zde kód   

Reply Quote
Timmy ()
Nrozeniny:
Benjamin pred 5 Roky, 1 Měsíc  
http://5c52f868695d67ed77423567eea929be-t.koi09u.info <a href="http://5c52f868695d67ed77423567eea929be-h.koi09u.info">5c52f868695d67ed77423567eea929be</a> http://5c52f868695d67ed77423567eea929be-b1.koi09u.info 5c52f868695d67ed77423567eea929be http://5c52f868695d67ed77423567eea929be-b3.koi09u.info 836da32a7b9c50db8e487494c6bb96d1
Zadejte zde kód   

Reply Quote
admin ()
Odhlášení uživatelé Klikněte sem pro zobrazení profilu uživatele
Re:Benjamin pred 5 Roky, 1 Měsíc  
Velmi přínosný příspěvek. Jménem všech diskutujících děkuji
Zadejte zde kód   

Reply Quote
Kamos si koupil didgeridoo z bambusu v nakym orient shopu a hraje upe bezvadne ma silny steny a je proste od siroka do silnejsiho bo jak bych to rek,
zkratka to neni jenom trapna trubka vsude stejne siroka a je normalne pomalovany tou teckovaci metodou, normalne fakt spickovii didgeridoo.
Zadejte zde kód   

Reply Quote
Tak to mal š?astie podľa mňa to bude o tom
Zadejte zde kód   

Reply Quote
petr ()
Nrozeniny:
No ja jsem si kdysi privezl bambus a pokusil jsem se z nej udelat didgeridoo a celkem to slo. Pak jsem sehnal jeste jeden bambus v Praze v nejakym obchode a ten byl tak vyzdobenej, ze by se za to nemusel stydet ani nektery eukalyptus,zdalo se mi ze hraje uplne nadherne. Bohuzel po case jsem zase prestal byt spokojenej a poznal ze na to mnoho zahrat nejde . Na nauceni dychani a zakladni tony to byl, ale idealni nastroj, takze bambus neni dobre zatracovat mnoho lidi na nem zacinalo...
Zadejte zde kód   

Reply Quote
Barva pred 4 Roky, 2 Mesíci  
Hele...chci se zeptat..jako zacatecnik sem si objednal bambusovy didgeridoo ale nelibi se mi to zbarveni na nem...myslite, ze ho muzu nejak prestrikat treba sprejem a neznicim ho ? Prosim napiste pokud uz mate nejakou zkusenost
Zadejte zde kód   

Reply Quote
petr ()
Odp.:Barva pred 4 Roky, 2 Mesíci  
Nejlepší by bylo to staré sundat šmirgl papírem a potom ho natřít nějakou barvou. Samozřejmě když ho natřeš rovnou tak mu to nebude vadit. Jediné co by opravdu vadilo, kdybys to didgeridoo obalil nějakou izolepou to hodně zatlu mí nástroj a potom to nehraje dobře.
Zadejte zde kód   

Reply Quote
vlach ()
Odp.:Barva pred 4 Roky, 2 Mesíci  
No, co bude asi důležitější, aby si ten bambus měl naimpregnovaný (vylitý lakem) zevnitř. Protože valná většina téhle přerostlé trávy to nemá (kluci v Indoněsii na to nemaj moc času a asi jim to je i jedno). Dík řazení vláken při růstu a relat. slabším stěnám je bambus o něco náchylnější k prasknutí. A spíš bych spočítal ty, co jim neprask než naopak
Honza, didgeridoo-art.cz
Zadejte zde kód   

Reply Quote
petr ()
Odp.:bambus pred 4 Roky, 2 Mesíci  
Tak tak souhlasím s Honzou. Nejlepším řešením by bylo asi vymenit bambus za nějaký lepší nástroj. Pak by to bylo v pohodě a určitě by se ti lépe hrálo. Dřevo má větší schopnosti než bambus. Na bambus třeba nejdou dobře přefuky, nebere dobře lidský hlas a podobně.
Zadejte zde kód   

Reply Quote
OK...dekuju....ale na drevo musim setrit, pac jsem ted mel trosku vetsi vydaje ...
Zadejte zde kód   

Reply Quote
petr ()
Doporučuju vyzkoušet výrobu didgeridoo. Klacek z lesa. Dlouhý 180cm. Výroba jde celkem dobře. Jediný problém je rozříznout dřevo po délce. Ale vydlabání není až takový problém. Jinak třeba Honza dělá začátečnické nástroje okolo 200O,- a můžeš si je i vyzkoušet. Na bambus je dobré se naučit dýchat, ale hraní je lepší se učit na lepším didgeridoo. Věř mi. Dá ti to víc možností a půjde ti učení mnohem rychleji a za pár týdnů budeš už válet nějakou skladbu.
Zadejte zde kód   

Reply Quote
vlach ()
ale jo, kdybys chtěl, tak si dotáhni dřevo (větev) a já ti jí rozříznu a přibližně poradím jak s dutinou pro začátečnické didgeridoo. Můžeš si pak do toho doma kutat jak chceš a mít po té i event. radost z vlastního nástroje
honza.
Zadejte zde kód   

Reply Quote
petr ()
Wow no to je nabídka, která se neodmítá. Vidím, že Honza je obětavej. Fakt je, že naučit se na didgeridoo není žádnej med a sehnat kvalitní nástroj teké ne.
Zadejte zde kód   

Reply Quote
Hej..tak to beru..hned ted letim do lesa schanet drevo (no dobre..necham to ne jindy..ted uz se mi tam nechce) ..a kde bydlis? ja jsem z Jablonce! ...a je mi jen 15-...takze nwm, kam me rodice pustej cestovat s vetvi !
Zadejte zde kód   

Reply Quote
petr ()
Musis tatku ukecat aby te odvezl...
Zadejte zde kód   

Reply Quote
vlach ()
No to budeš muset, páč sem z Oseka u Teplic v Čechách (trochu cesta) Nikam hlavně do lesa pro žádnej klacek neběhej. Stejně by to nebylo suchý a did z takového matroše by stálo za h... Kdyby jsi fakt měl vážnej zájem, tak ti nějakej "klacík" na začátečniský did radši věnuji, nebyl by si první případ. Bude 100% dosušenej a nebude vykazovat tedy žádný tendence k následným defektům, jako oproti něčemu, co bys sebral v lese. A to i kdyby to bylo už z odumřelého stromu - prostě v lese suchý dříví na dutý klacky není))
H.
Zadejte zde kód   

Reply Quote
Jdi nahoru Odeslat odpověď
Poháněno: FireBoardstáhnout poslední příspěvky do počítače

Přihlásit do systému

Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Obrázek z fotogalerie

DSC8972.jpg

Svátek

Dnes je: Pátek, 18 květen 2012
Dnes má svátek: Nataša
Zítra má svátek: Ivo

Informace

Toto je Vaše IP adresa 38.107.179.209

Jak hrát na didgeridoo - úvod pro začátečníky

Naučit se hrát na didgeridoo se může ze začátku zdát velmi obtížné. Své tajemství nerado prozrazuje a zdá se, že se mu nechce moc komunikovat. Zvládnout dobrý cistý tón a obzvlášte dokázat zahrát takzvaný "cirkulární dech" muže být velmi težké. Ale když tyto prekážky clovek prekoná, situace se hned zlepší. Didžeridu zacne být plné elánu a zacne ukazovat cím dál víc z toho, co umí.

Konstrukce didgeridoo 1 - Zvýšení základního tónu

Jak zasáhnout do konstrukce didgeridoo a zvýšit jeho základní tón? Podrobný návod a popis jednotlivých úprav didgeridoo, které vedou ke zvýšení základního tónu. Zde se dočtete více...

Konstrukce didgeridoo 2 - Vliv náústku na vlastnosti didgeridoo

Didgeridoo se skládá z několika částí. Rezonátoru, činné části, kde se formuje zvuk a z náústku. Někdy nástroj jen končí a žádný viditelný náústek nemá. V tomto dílu o konstrukci didgeridoo pojednáme o tvaru náústku a uvedu krátký popis jaký má náústek vliv na vlastnosti nástroje, nebo-li jak se chová nástroj s takovým náústkem...