Ahoj
Mahagon (jako didgeridoo) jsem jednou v ruce měl, ale těžko z tohoto usuzovat, zdali jednoznačně super nebo naopak

. Pár nástrojů jsem dělal z Massaranduby (j. Amarika) a měl jsem v "pácu" také Ipé, ale pro mastné silice, které tyto dřeviny obsahují, jsem od toho ustoupil. Nicméně jmenované dřeviny jsou jedny z nejtvrdších se kterými se obchoduje (mají nad 1000kg na m3, Eukalyptus má kolem 1200kg)a tak z toho jsou i odvozené dobré zvukové vlastnosti budoucích did. Mahagon však, vůči výše jmenovaným dřevům, je spíše polotvrdý (i když výrobci strunných nástrojů a kytarysté jsou z jeho "tvrdosti" a zvuk. vlatnostmi nadšeni)a jsem přesvědčen, že již didgeridoo z evropského Dubu s přehledem mhagonovému did. konkuruje. A to nemluvím o Habru, Hlohu nebo Jasanu, dřevinách, které jsou ješte o něco tvrdší, ale především houževnatější než dub (něco základního, orientačního o dřevinách ve vztahu k didgeridoo mám na svém webu:
http://www.didgeridoo-art.cz/index.php?clanekID=18 ). Je také dobré vědět, že mahagon je souhrné označení pro listnáče (i různých rodů!) rostoucí v j. Americe, Africe. . jejichž dřevo je charakteristicky, do červenohněda zbarvené ale tvrdostí a odolností se liší.
Takže to chce, u toho nástroje cos viděla, použít staré osvědčené: poměr cena - víkon

Vem v potaz, že z 98% to chtějí v těchto obchodech v prvé řadě prodat a mnohdy nejsou schopni nástroj ani předvést a samozřejmě neznají historii did, ani čím bylo, nebo nebylo (horší případ

) ošetřeno. No a záruky při event prasknutí (to dohadování proč a nač

)jsou také min. . . věř mi, ze zkušenosti vím o čem mluvím

Ale to vůbec neznamená, žes nenarazila na dobrej kus, jen vem sebou někoho, kdo obstojně hraje a snad trochu ví něco o výrobě. Abys neměla jen hezkej mahagonovej suvenýr z Indonésie
Honza.