Skip to content

Z diskuse - příspěvky

Odp.:Praha - výuka na didg
arcturus 14-09-11 07:49
Odp.:Praha - výuka na didg
xanti 08-09-11 12:31
Odp.:Moje první didgeridoo
xanti 08-09-11 12:29
Odp.:Moje první didgeridoo
arcturus 19-08-11 20:13
Moje první didgeridoo
Mel 11-07-11 09:50
respond
Vang22Katheryn 04-07-11 10:13
You are here:Články arrow Diskuse
WWW.YEDAKI.COM - didgeridoo fórum
Vítej, Host
Prosím Přihlásit nebo Registrovat.    Zapomněli jste heslo?
Jdi dolů Odeslat odpověď Oblíbené: 0
TÉMA: Odp.:mahagon?
vlach ()
Odhlášení uživatelé Klikněte sem pro zobrazení profilu uživatele
Odp.:mahagon? pred 2 Roky, 10 Mesíci  
Ahoj
Mahagon (jako didgeridoo) jsem jednou v ruce měl, ale těžko z tohoto usuzovat, zdali jednoznačně super nebo naopak . Pár nástrojů jsem dělal z Massaranduby (j. Amarika) a měl jsem v "pácu" také Ipé, ale pro mastné silice, které tyto dřeviny obsahují, jsem od toho ustoupil. Nicméně jmenované dřeviny jsou jedny z nejtvrdších se kterými se obchoduje (mají nad 1000kg na m3, Eukalyptus má kolem 1200kg)a tak z toho jsou i odvozené dobré zvukové vlastnosti budoucích did. Mahagon však, vůči výše jmenovaným dřevům, je spíše polotvrdý (i když výrobci strunných nástrojů a kytarysté jsou z jeho "tvrdosti" a zvuk. vlatnostmi nadšeni)a jsem přesvědčen, že již didgeridoo z evropského Dubu s přehledem mhagonovému did. konkuruje. A to nemluvím o Habru, Hlohu nebo Jasanu, dřevinách, které jsou ješte o něco tvrdší, ale především houževnatější než dub (něco základního, orientačního o dřevinách ve vztahu k didgeridoo mám na svém webu: http://www.didgeridoo-art.cz/index.php?clanekID=18 ). Je také dobré vědět, že mahagon je souhrné označení pro listnáče (i různých rodů!) rostoucí v j. Americe, Africe. . jejichž dřevo je charakteristicky, do červenohněda zbarvené ale tvrdostí a odolností se liší.
Takže to chce, u toho nástroje cos viděla, použít staré osvědčené: poměr cena - víkon Vem v potaz, že z 98% to chtějí v těchto obchodech v prvé řadě prodat a mnohdy nejsou schopni nástroj ani předvést a samozřejmě neznají historii did, ani čím bylo, nebo nebylo (horší případ ) ošetřeno. No a záruky při event prasknutí (to dohadování proč a nač )jsou také min. . . věř mi, ze zkušenosti vím o čem mluvím Ale to vůbec neznamená, žes nenarazila na dobrej kus, jen vem sebou někoho, kdo obstojně hraje a snad trochu ví něco o výrobě. Abys neměla jen hezkej mahagonovej suvenýr z Indonésie
Honza.
Zadejte zde kód   
Prosím, všimněte si, že ačkoli nejsou tlačítka pro boardcode a smajlíky viditelná, jsou stále použitelná

Zpráva moderátorovi   Přihlášení Přihlášení  
  Reply Quote
      Témata Autor Datum
    emo
mahagon?
truhblahbuh 05/07/2009 18:33
    thread link
thread linkthread link Odp.:mahagon?
vlach 11/07/2009 14:59
Jdi nahoru Odeslat odpověď
Poháněno: FireBoardstáhnout poslední příspěvky do počítače

Přihlásit do systému

Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Obrázek z fotogalerie

frasestraarom.jpg

Svátek

Dnes je: Úterý, 22 květen 2012
Dnes má svátek: Emil
Zítra má svátek: Vladimír

Informace

Toto je Vaše IP adresa 38.107.179.209

Jak hrát na didgeridoo - úvod pro začátečníky

Naučit se hrát na didgeridoo se může ze začátku zdát velmi obtížné. Své tajemství nerado prozrazuje a zdá se, že se mu nechce moc komunikovat. Zvládnout dobrý cistý tón a obzvlášte dokázat zahrát takzvaný "cirkulární dech" muže být velmi težké. Ale když tyto prekážky clovek prekoná, situace se hned zlepší. Didžeridu zacne být plné elánu a zacne ukazovat cím dál víc z toho, co umí.

Konstrukce didgeridoo 1 - Zvýšení základního tónu

Jak zasáhnout do konstrukce didgeridoo a zvýšit jeho základní tón? Podrobný návod a popis jednotlivých úprav didgeridoo, které vedou ke zvýšení základního tónu. Zde se dočtete více...

Konstrukce didgeridoo 2 - Vliv náústku na vlastnosti didgeridoo

Didgeridoo se skládá z několika částí. Rezonátoru, činné části, kde se formuje zvuk a z náústku. Někdy nástroj jen končí a žádný viditelný náústek nemá. V tomto dílu o konstrukci didgeridoo pojednáme o tvaru náústku a uvedu krátký popis jaký má náústek vliv na vlastnosti nástroje, nebo-li jak se chová nástroj s takovým náústkem...